mandag den 26. november 2012

Hvordan stimuleres børnene på Møllehuset

Besøg fra Møllehuset

Vi havde besøg af Conny Høgh Larsen idag. Hun er uddannet sygeplejeske og har arbejdet 4 år på Møllehuset, et job hun er meget glad for.
Møllehuset arbejder med fysisk og psykisk handicappet børn i alderen 0-18 år.
Der bor 14 børn på Møllehuset.

Møllehusets børnesyn er, at alt liv har værdi og deres målsætning er, at børnene skal være glade og føle de er noget værd. Hvert barn er unikt, og har derfor også forskellige behov, siger Conny.
Det er vigtigt for pædagogerne, at beboerne lever et normalt liv som muligt efter deres ressoucer.

Børnene på Møllehuset kan blive stimuleret på mange forskellige måder.
De har bl.a. et sansehus, som de kalder Snusehus. Det er et hus, hvor man kan få stimuleret sine sanser, altefter hvilket handicap man har. F.eks: har de en musik seng, hvor man kan høre musikken, mærke basen og de forskellige toner, når man ligger i den. De har en vandseng, forskelligt lys og et helt hvidt rum. Formålet med Snusehuset er afslapning og ro.
De har et massagerum, hvor beboerne kan komme ind og blive masseret og slappe helt af.
Udenfor har de en kæmpe legeplads man kan lege på. De har en sansehave, hvor der er frugttræer, frugterne kan smages om sommeren, krydderurterne kan duftes og blomster kan plukkes og studeres med øjnene. De laver også engang imellem bål udenfor.
Sanserne stimuleres også via en Ipad, de kan blive bedre til at udtale ord, lære om farver og få en bedre motorik.
Møllehuset er tit ude at gå ture. Nogle gange tager de også på forskellige udflugter, enten en tur i skoven med madpakke, ud og sejle i speedbåd, eller også tager de toget et sted hen og får en is. Turene rundt omkring, styrker også deres sanser. Det giver dem en masse gode oplevelser.

Møllehuset giver børnene omsorg, nærhed, tryghed og ser hvert enkelt barn, de bevarer traditioner og får dem alle til at føle dem en del af fællesskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar